În China, creștinii se confruntă cu una dintre cele mai severe persecuții din ultimii 40 de ani

În bisericile autorizate de guvern, trebuie să fie instalate camere de vedere cu tehnologie de recunoaștere facială pentru a putea monitoriza adunarea.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Potrivit președintelui ChinaAid, Bob Fu, persecuția creștinilor în China a atins cotele cele mai grave din ultimii 40 de ani. El a abordat această problemă într-un podcast intitulat „Closer to the Fire” al organizației The Voice of the Martyrs Canada.

„Persecuția împotriva creștinilor a atins într-adevăr cel mai ridicat nivel pe care nu l-am văzut în 40 de ani de la Revoluția Culturală a lui Mao. Pentru prima dată, am văzut cum Partidul Comunist ia măsuri drastice
împotriva Bisericii pe toate planurile. Există un
adevărat război împotriva creștinismului!”

Conform afirmațiilor sale, el identifică o orientare clară a eforturilor cenzurii chineze către tinerii creștini.

„Milioane de copii chinezi au fost forțați să semneze un formular prin care declară că renunță la credința lor creștină. Să ne înțelegem, aceștia sunt copii.”

Totodată, liderii comuniști continuă să ducă o campanie prin care înlătură crucile de pe fațada bisericilor.

✝️ „Chiar și bisericile autorizate de guvern sunt vizate de persecuție. Pastorii care refuză să îndepărteze sau să demoleze crucile în mod voluntar se confruntă cu riscuri uriașe de persecuție.”

„În bisericile autorizate de guvern, trebuie să fie instalate camere de vedere cu tehnologie de recunoaștere facială pentru a putea monitoriza adunarea.

Se verifică dacă în timpul închinării există în adunare copii sau tineri sub 18 ani, membri ai Partidului Comunist, membri ai Ligii Tineretului Comunist, funcționari publici sau membri ai poliției sau ai serviciului militar.”

Tuturor acestora le este interzis chiar și să intre în clădirea bisericii…


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Biserica din China să continue să se înmulțească, în ciuda persecuțiilor, iar oamenii nemântuiți să-L primească pe Hristos în inimile lor.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol