În sfârșit au recunoscut ceva uluitor despre COVID-19

În prezent, autoritățile din domeniul sănătății se confruntă cu o absență a datelor relevante, iar specialiștii trag un semnal de alarmă, susținând că ne aflăm într-o situație similară cu cea din urmă cu trei ani, când nu aveam informații precise cu privire la eficacitatea măștilor.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Conform declarațiilor oficialilor din domeniul sănătății, nu există dovezi suficiente pentru a susține faptul că măștile de față de calitate medicală oferă protecție adecvată persoanelor vulnerabile în fața infecției cu Covid.

📊 Un raport de revizuire rapidă a examinat eficacitatea măștilor de înaltă calitate, precum N95, KN95 și FFP2, în protejarea persoanelor vulnerabile clinic din comunitate de infecția cu Covid.

Revizuirea rapidă a examinat peste 4.371 de studii despre Covid-19, însă nu a găsit niciunul care să analizeze eficacitatea măștilor N95 și a celor echivalente în protecția purtătorului împotriva Covid-19 în comunitate, în special în cazul persoanelor cu risc crescut de a dezvolta forme grave ale bolii.

📈 Grupurile expuse riscului identificate de oamenii de știință guvernamentali în colectarea datelor până în septembrie 2022 au inclus persoanele cu sindromul Down, unii pacienți cu cancer și persoanele cu tulburări ale sistemului imunitar.

Unele cercetări realizate în timpul pandemiei au demonstrat că purtarea măștilor poate reduce transmiterea bolilor, în timp ce alte studii arată că eficiența acestora este limitată.

În prezent, autoritățile din domeniul sănătății se confruntă cu o absență a datelor relevante, iar specialiștii trag un semnal de alarmă, susținând că ne aflăm într-o situație similară cu cea din urmă cu trei ani, când nu aveam informații precise cu privire la eficacitatea măștilor.

„Din punctul meu de vedere, nu există
dovezi bune că măștile N95 funcționează
mai bine decât măștile chirurgicale.”

Paul Hunter, profesor de medicină

Conform unui studiu recent realizat de Dr. Aodhán Breathnach, un consultant în sănătate globală specializat în microbiologie, s-a constatat că utilizarea măștilor în spitale a avut un impact limitat asupra transmiterii virusului Covid-19 în valul omicron.

🗣️ „Este surprinzător că nu există dovezi concludente într-un fel sau altul [cu privire la faptul dacă măștile funcționează], având în vedere că SARS-CoV-2 este poate cel mai studiat virus vreodată, iar mascarea a fost întotdeauna un subiect dezbătut.” Dr. Breathnach.

„Faptul că studiile care există nu reușesc să arate
dovezi convingătoare ale beneficiului mascării
sugerează că, dacă există un beneficiu, acesta
este unul destul de modest, adică măștile
pot reduce ușor riscul, dar nu garantează
că nu vă veți infecta.”

Dr. Aodhán Breathnach

Motiv de rugăciune

Să ne rugam să putem distinge voia oamenilor de voia lui Dumnezeu.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol