Scoția va inaugura spații publice pentru consumul de droguri

Deși deținerea mai multor droguri este ilegală, conform legislației britanice, guvernul scoțian a susținut crearea unei săli de consum unde persoanele pot veni să își injecteze drogurile într-un mediu sigur și controlat.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Scoția, țara care are una dintre cele mai mari rate de mortalitate cauzate de consumul de droguri din Europa, încearcă să găsească soluții pentru reducerea numărului de decese. Marea Britanie va deschide în curând prima sală oficial autorizată pentru consumul de droguri ilegale într-un mediu sigur.

Facilitatea va fi amplasată în Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția.

Această inițiativă are scopul de a oferi un loc sigur și monitorizat unde consumatorii de droguri pot să-și administreze substanțele în condiții de reducere a riscurilor pentru sănătate și siguranță.

Deși deținerea mai multor droguri este ilegală,
conform legislației britanice, guvernul scoțian
a susținut crearea unei săli de consum unde
persoanele pot veni să își injecteze drogurile
într-un mediu sigur și controlat.

Cei care susțin această inițiativă argumentează că peste 100 de facilități similare din întreaga lume, inclusiv din Germania și Olanda, au demonstrat că acestea salvează vieți și reduc costurile totale ale serviciilor de sănătate.

În ciuda faptului că rata globală a deceselor a scăzut în 2022, numărul anual de decese legate de droguri în Scoția a crescut dramatic în ultimii zece ani.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru oamenii din conducerea țării ca Dumnezeu să le ofere înțelepciune în a lua decizii corecte.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol