Șocant: vezi ce a găsit ANPC în carnea cumpărată de români

Acest gen de bacterie este responsabil de numeroase cazuri de toxiinfecții alimentare, fiind transmis prin consumul de apă sau alimente sau contaminate.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), avertizează că unele companii recurg la colorarea artificială a cărnii de pui pentru a o face mai atractivă pentru consumatori.

Această practică incorectă, catalogată de oficial ca un „atentat serios la siguranța noastră”, este utilizată frecvent și constă în mod obișnuit în modificarea hranei păsărilor.

Bacteriile de Salmonella prezente în carne de pui

Horia Constantinescu avertizează că nu doar aspectul cărnii sau al ouălor poate fi periculos pentru sănătatea consumatorilor.

Potrivit lui, există situații în care produsele din carne de pui sunt contaminate cu tulpini de salmonella.

Totodată, el a precizat că va trimite miercuri o informare către autoritățile competente pentru a verifica aceste aspecte și a lua măsuri în consecință.

📌 „Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonella, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

❗️ Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonella periculoase. Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare «gustos». Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”

Salmonella este un tip de bacterie patogenă care se găsește în intestinele unor animale și care poate provoca diverse boli infecțioase la oameni.

Acest gen de bacterie este responsabil de numeroase cazuri de toxiinfecții alimentare, fiind transmis prin consumul de apă sau alimente sau contaminate.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca principiile biblice să fie aplicate și în afaceri: onestitate, integritate etc.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

129,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
SURSE: www.gandul.ro
Partajați Acest Articol