Vezi ce țară ar putea deveni prima din lume care introduce avortul în constituție

Guvernul condus de președintele Emmanuel Macron a susținut cu tărie această modificare pentru a garanta dreptul femeilor de a recurge la avort.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Miercuri, senatorii francezi au votat pentru includerea accesului la avort în Constituția țării. Dacă proiectul de lege va fi aprobat cu votul a trei cincimi din ambele camere, așa cum se așteaptă să se întâmple luni, Franța va deveni prima țară din lume care garantează accesul la această procedură prin constituție.

Votul de miercuri vine după ce Adunarea Națională a aprobat în luna ianuarie modificarea propusă care vizează articolul 34 al Constituției.

Guvernul condus de președintele Emmanuel Macron a susținut cu tărie această modificare pentru a garanta dreptul femeilor de a recurge la avort.

Un sondaj efectuat în noiembrie 2022 a arătat că 86% dintre francezi au susținut transformarea avortului într-un drept garantat de Constituție.

Potrivit statisticilor, 35% dintre femeile de vârstă reproductivă din lume trăiesc în 77 de țări în care avortul este disponibil la cerere. Aceste țări sunt concentrate în principal în țările occidentale, cum ar fi CanadaAustralia și aproape toate țările europene.

📌 25% dintre femeile în vârstă de reproducere trăiesc în 12 țări în care avortul este disponibil pentru femei dintr-o varietate largă de motive sociale și economice.

📌 12% dintre femeile aflate la vârsta fertilă trăiesc în 47 de țări în care avorturile sunt permise pentru a menține sănătatea mamei, în timp ce 22% locuiesc în 42 de țări în care avorturile sunt permise pentru a salva viața mamei.

Doar 6% dintre femei trăiesc în cele 22 de țări în care avortul este interzis cu totul, majoritatea fiind situate în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca tinerii să-și dorească nu doar plăcere, ci și responsabilitate, iar Dumnezeu să binecuvânteze liderii țărilor cu înțelepciune și curaj de a lua decizii corecte, bazate pe Scriptură.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol