22 de ani de pușcărie pentru părinți iresponsabili. Vezi aici de ce!

Petronela are două surori - una este geamănă cu ea și cealaltă este mai mică. Ambele au fost preluate de către Direcția pentru protecția Copilului și sunt acum crescute de un asistent maternal.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

O femeie și un bărbat din Călărași au fost găsiți vinovați de omor calificat, după ce au pus în aplicare o pedeapsă înfiorătoare la adresa fetiței lor în vârstă de 2 ani și 10 luni. Cei doi au opărit fetița în urma unui comportament neadecvat al acesteia.

😱 Magistrații au constatat că Petronela a murit după 7 ore de suferință, în urma unui duș cu apă foarte fierbinte, tatăl acesteia fiind astfel condamnat la 22 de ani de închisoare. Copila a suferit arsuri grave.

În apărarea sa, tatăl a explicat în timpul procesului circumstanțele în care a comis fapta: fetița a făcut pe ea, iar mama a refuzat să o spele.

În plus, el suferea de dureri intense la dinți. Chiar dacă a realizat că starea copilului era gravă, nu a sunat la ambulanță din frică.

Chiar dacă mama nu a cauzat direct arsurile copilului, magistrații consideră că este responsabilă de omor calificat.

Femeia a asistat pasiv la suferința fetiței, care avea bășici pe piele, plângea, tremura și vomita.

Pentru această neglijență, ea a fost condamnată la 20 de ani de închisoare.

Bunica Petronelei a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare, pentru că nu a acordat ajutor unei persoane aflate în dificultate. După incident, femeia a susținut că nora nu i-a permis să sune la numărul de urgență 112.

🗣️ Mama a încercat să îi convingă pe anchetatori că fetița s-a opărit singură. Pe lângă aceasta, anchetatorii au reușit să înregistreze convorbiri între cei doi părinți în care aceștia își coordonau strategia de apărare.

Tatăl Petronelei: „Te întreabă dacă vrei să fii testată de medic psihiatru. Spui „da”. Dar nu testul poligraf”.

Mama Petronelei: „Eu ţi-am spus să spui că eu am băgat-o în cadă. Eu vreau să te scot de tot, dar nu ştiu dacă pot. Să te scot, să spun că eu am băgat-o. Nu m-am dus cu ea că nu am putut. Mi s-a făcut rău”.

Petronela are două surori – una este geamănă cu ea și cealaltă este mai mică. Ambele au fost preluate de către Direcția pentru protecția Copilului și sunt acum crescute de un asistent maternal.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca tinerii să-și dorească nu doar plăcere, ci și responsabilitate, iar astfel să fie răbdători în creșterea și educarea copiilor.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol