„4 copii de vânzare”, povestea tragică din spatele acestor cuvinte

Din cauza acestui comportament, un judecător l-a considerat o amenințare pentru societate și a luat decizia ca Milton să petreacă câțiva ani într-un spital pentru boli psihice.

Cristi Boariu
5 Min de Citit

Povestea din spatele fotografiei „4 copii de vânzare” din 1948 este sfâșietoare. Aceasta a apărut pentru prima dată în The Vidette-Messenger of Valparaiso, Indiana, pe 5 august 1948. Copiii păreau puțin confuzi în timp ce mama lor însărcinată își ascundea fața de camera de fotografiat.

Lucille Chalifoux, mama din fotografie, se confrunta
cu evacuarea din apartamentul ei și,
fără alte opțiuni, a luat decizia dificilă
de a-și vinde cei patru copii.

Deși cei doi părinți au primit oferte de sprijin și oportunități de angajare, acestea nu au fost îndeajuns pentru a schimba situația provocatoare în care se aflau copiii și a le salva viitorul incert.

RaeAnn Mills și fratele ei, Milton, au fost vânduți familiei Zoeteman pe 27 august 1950. Numele lor au fost schimbate în Beverly și Kenneth.

Cei doi erau adesea înlănțuiți într-un hambar și forțați să lucreze ore îndelungate pe câmp. Milton își amintește că a fost numit „sclav” de către noua lui figură paternă, o etichetă pe care a acceptat-o la acea vreme pentru că nu înțelegea ce înseamnă.

RaeAnn a fugit de acasă la vârsta de 17 ani, în urma unei experiențe traumatizante. În timpul adolescenței, fusese răpită și supusă unui viol, ceea ce a avut drept consecință o sarcină.

Pe parcursul creșterii sale, Milton a reacționat cu furie violentă la diverse abuzuri precum bătăile și lipsa hranei.

Din cauza acestui comportament, un judecător
l-a considerat o amenințare pentru societate
și a luat decizia ca Milton să petreacă câțiva ani
într-un spital pentru boli psihice.

RaeAnn și Milton nu știau ce s-a întâmplat cu Lana și Sue Ellen; cu toate acestea, ani mai târziu, au reușit să reia legătura cu ele prin intermediul rețelelor sociale.

Lana murise în 1998 de cancer, dar Sue Ellen era încă în viață.

(Stânga) Sue Ellen și sora ei RaeAnn Mills s-au reunit la casa lui Chalufoux din Hammond. (Dreapta) RaeAnn Mills ține rochia în care a fost vândută în copilărie. Este singurul obiect fizic pe care îl are din vremea cu mama ei biologică. Fotografiile sunt făcute în 2013.

Sue Ellen a fost crescută nu departe de casa ei părintească, în cartierul East Side din Chicago. Opinia ei despre mama sa biologică este:

„Trebuie să fie în iad arzând…”

Cel mai mic copil, David, care se afla în pântecele mamei sale la momentul fotografierii, a fost adoptat de Harry și Luella McDaniel, care i-au oferit un cămin stabil și sigur.

💔 Lucille Chalifoux, mama din fotografie, s-a recăsătorit după ce și-a vândut cei cinci copii și a mai avut patru fiice. Atunci când ceilalți copii ai săi au venit în sfârșit să o viziteze, Lucille nu a prezentat niciun sentiment de iubire față de copiii săi care au fost despărțiți și nu părea că are vreo remușcare pentru decizia sa.

David McDaniel a apărat răceala mamei sale ca dovadă a unei lumi diferite, dificile. „De îndată ce mama m-a văzut, a spus: Arăți exact ca tatăl tău!

„Nu și-a cerut niciodată scuze. Cine suntem noi
să judecăm? Cu toții suntem ființe umane.
Cu toții facem greșeli. Ar fi putut
să se gândească la copii…”

Milton a avut o perspectivă diferită asupra situației:

„Mama mea biologică nu m-a iubit niciodată. Nu și-a cerut scuze că m-a vândut. M-a urât atât de mult încât nu i-a păsat…”


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere tuturor părinților dragoste pentru copiii lor și înțelepciune în creșterea și educarea acestora.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol