Chinul Alexandrei, fetița de 9 ani care a fost torturată până la moarte de mama ei

Cu ocazia unei evaluări medicale de rutină, personalul instituției de învățământ a observat urme de violență pe corpul micuței.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Acum câteva săptămâni a avut loc un incident tragic în Galați: o fetiță a fost găsită moartă în locuința sa. Se pare că aceasta a fost victima abuzurilor fizice repetate de către propria mamă. În momentul în care a fost găsită, fetița se afla în comă și prezenta răni extrem de grave pe întregul corp.

Chiar și cu eforturile medicale depuse timp de aproape o oră pentru a o readuce la viață, ultimul episod de violență a fost prea dur pentru corpul fragil al fetiței de doar 9 ani.

Fata și cele două surori mai mici locuiau împreună cu mama lor într-un apartament închiriat în Galați.

„A lovit-o în mod repetat cu obiecte tari și
i-a cauzat arsuri, provocându-i leziuni traumatice
pe toată suprafaţa corpului, conducând în final
la producerea directă a decesului.”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi

Alexandra era elevă în clasa a treia la Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu”, Galați, iar cele două surori mai mici au fost preluate de Protecția Drepturilor Copilului.

Acestea prezintă urme grave de violență pe corp și se află într-o stare de șoc, fiind consiliate psihologic. Angajații Protecției Copilului au cerut sprijinul Poliției pentru a efectua expertiza medico-legală.

🩸 După ce mama ei a fost arestată preventiv, unchiul și mătușa ei au ajuns și ei în mâinile poliției. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt acuzați de complicitate la omor și complicitate la tratamente rele aplicate minorei.

❗️ Deși nu se știe încă ce decizie vor lua magistrații în privința lor, se crede că mătușa femeii era conștientă de ororile care se petreceau în casa acesteia.

Mai revoltător este faptul că mama a mai fost suspectată de abuzuri asupra copiilor.

În cazul uneia dintre surorile sale, cea mijlocie, Protecția Copilului Galați a fost implicată în februarie-martie 2023, în urma unei sesizări primite de la grădiniță.

Cu ocazia unei evaluări medicale de rutină, personalul instituției de învățământ a observat urme de violență pe corpul micuței.

Autoritățile au fost alertate și a fost inițiată o anchetă socială.

Rezultatele anchetei au confirmat că incidentul a fost unul izolat, petrecut în cadrul familiei.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze toți părinții cu înțelepciune și răbdare în creșterea și educarea copiilor!

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
SURSE: adevarul.ro
Partajați Acest Articol