Doar bolnavii cu bani mai au o șansă la viață în România…

Acest lucru determină producătorii să aducă în cantități limitate sau chiar deloc anumite medicamente în țara noastră.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Pacienții cu afecțiuni de inimă, neurologice sau cancer se plâng că mii de medicamente lipsesc din farmacii și doar cei cu resurse financiare își permit să le achiziționeze din străinătate. Deși situația este alarmantă, autoritățile par să nu găsească o soluție la această problemă complexă.

💊 Recomandarea specialiștilor de la Banca Mondială este să revizuiască politica de prețuri. La momentul actual, 734 de medicamente sunt înregistrate ca fiind lipsă în farmacii fie din motive comerciale, fie din motive de fabricație.

Lipsa medicamentelor este rezultatul mai multor factori, iar unul dintre aceștia este prețul redus pe care îl oferă România pentru medicamente în comparație cu alte țări europene.

Acest lucru determină producătorii să aducă în cantități limitate sau chiar deloc anumite medicamente în țara noastră.

Totodată, se observă o distribuție inechitabilă a medicamentelor în statele europene, unde există probleme atât la nivelul producției – uneori fabricanții nu pot face față numărului mare de comenzi, cât și la nivelul aprovizionării – uneori medicamentele se află în depozite, dar spitalele sau farmaciile nu le solicită la timp.

România colaborează cu experți de la Banca Mondială pentru a dezvolta o politică de prețuri realistă, iar noile tarife ar urma să intre în vigoare începând cu anul viitor.

❗️ Între timp, unii pacienți care necesită tratamente sunt nevoiți să le achiziționeze din alte țări, dar prețul acestora este extrem de costisitor.

„Nu este o soluție pentru cei are nu au
posibilități financiare, d-asta trebuie să
se găsească la noi, să fie ramburasate
și să se poată lua pe prescripție.”

pacient

În anumite condiții, pacienții pot cere decontarea tratamentelor de la statul român chiar dacă ele au fost cumpărate din străinătate.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru oamenii bolnavi care trec prin astfel de situații; Dumnezeu să le ofere mângâiere, iar ei să își dorească să-L cunoască pe Cel care poate alina fiecare durere.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol