Fentanilul, cel mai periculos drog din SUA

„Sunt oameni normali care merg spre job, se opresc și încearcă drogul acesta pentru prima oară, iar apoi efectiv își abandonează viața. Din acel moment, sunt aici cu noi.”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Cel mai periculos drog din SUA, fentanilul, a devenit o epidemie în San Francisco, iar autoritățile se confruntă cu o criză majoră. Potrivit unor statistici, în această regiune, la fiecare aproximativ 10 ore o persoană moare din cauza unei supradoze de fentanil.

În anul 2022, Agenția pentru Controlul Drogurilor a confiscat suficient fentanil astfel încât să poată ucide fiecare american.

Într-un interviu pe străzile din San Francisco, un consumator de fentanil a vorbit despre impactul devastator al acestui drog.

„Sunt un consumator de droguri de aproximativ 10 ani. Injectarea cu heroină este des întâlnită, însă fentanilul este diferit.
Nu am văzut niciodată nimic la fel de puternic ca și acest drog.

„Sunt oameni normali care merg spre job,
se opresc și încearcă drogul acesta pentru
prima oară, iar apoi efectiv își abandonează viața.
Din acel moment, sunt aici cu noi.”

„Fentanilul îi transformă pe oameni în niște persoane agresive, nebune, dependente de drog.”

În anul 2019, au avut loc aproximativ 700 de decese prin supradoză în San Francisco, iar fentanilul a fost implicat în aproximativ 440 din cazuri.

Aceasta înseamnă că aproximativ 63% dintre decesele prin supradoză au fost cauzate de fentanil.

Tot în 2019, poliția din San Francisco a confiscat o cantitate record de fentanil, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să cerceteze persoanele care se confruntă cu astfel de vicii. De asemenea, să ne rugăm ca El să ne ajute să putem îndruma acești oameni spre cer.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol