O adolescentă costumată în pisică a atacat un câine într-un parc din România

Specialiștii în psihologie trag un semnal de alarmă și avertizează că acest comportament este extrem de îngrijorător, mai ales în rândul tinerilor.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Noul trend bizar care prinde contur printre adolescenți implică identificarea cu un anumit animal și imitarea comportamentului acestuia. Incidentul unei fete din Arad, care s-a costumat în pisică și a încercat să atace un câine în parc, a adus acest fenomen în atenția publicului.

Specialiștii în psihologie trag un semnal de alarmă și avertizează că acest comportament este extrem de îngrijorător, mai ales în rândul tinerilor.

Un localnic a filmat o întâmplare bizară în parc, în care o fată umblă în patru labe, iar apoi atacă neașteptat câinele unei persoane. Adolescenta a început să zgârie animalul, care a început să latre speriat.

Momentul a fost urmărit de zeci de oameni care se aflau în parc.

Stăpâna câinelui a povestit despre întâlnirea neobișnuită:

🦮 „Am ieșit cu câinele nostru în parc. Dintr-o dată, s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat și în fața mea era un fel de creatură, nici nu știu cum să o numesc. S-a apropiat mai mult și mi-am dat seama, de fapt, că este o fată.

🐈 Nu știu să zic vârsta exactă, în jur de 16, 17, 18 ani, care se identifica drept pisicăAvea o coadă, avea mustață de pisică, mască de pisică și se comporta ca o pisică, mergea în patru labe. Bineînțeles, câinele meu s-a speriat, a început să latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a început să miaune la el, a vrut să-l zgârie. La un moment dat s-a pus pe iarbă, a început să-și lingă labele, iar când a plecat s-a frecat de un stâlp, cum fac pisicile de obicei.”

❗️ M-am documentat pe internet, să aflu mai multe despre ceea ce am văzut, și am găsit și o explicație: este vorba despre therieni. Este vorba despre oameni care se identifică drept câine, pisică sau alte animale. Am văzut pe tiktok, au anumite camp-uri pe care le organizează, sunt multe persoane din toată țara.”

Psihologul Ramona Pantea explică:

Fenomenul blănoșilor s-a extins în întreaga lume. Aici, un factor important au fost și rețelele de socializare. Din păcate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – în copilărie – la care să se raporteze și ei internalizează, experimentează personalitatea animalelor.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze toți părinții cu înțelepciune în creșterea și educarea copiilor.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

131,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
Partajați Acest Articol