O femeie din România a aflat că niște persoane necunoscute i-au invadat locuința și nu le poate scoate afară

„Cam așa se procedează pe aici. Dacă nu ești acasă îți intră...”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

O femeie din București a avut parte de o situație uluitoare când și-a dat seama că încuietoarea a fost schimbată și că în locuința sa se afla o familie cu șase copii. Deși femeia a sunat imediat la poliție, aceștia i-au explicat că nu pot interveni fără un ordin judecătoresc, conform legislației în vigoare.

„Mi-au schimbat încuietoarea, tot,
mi-au decupat ușa și spun că au închiriat
de la o noră. Eu nici nu am noră.”

Maria, proprietara apartamentului

Maria, în vârstă de 65 de ani, deține un apartament în sectorul 5 al Bucureștiului. Fiul ei locuiește acolo când se întoarce din străinătate.

Săptămâna trecută, în momentul în care a mers să verifice apartamentul, a avut parte de o surpriză neplăcută. Încuietoarea fusese schimbată și în interior se afla o femeie necunoscută împreună cu șase copii.

Femeia care a ocupat apartamentul pensionarei a declarat că plătește chirie pentru acesta.

Contract aveți?

– Nu se închiriază cu contract în ghetou!

– Cum ai putut să intri în casa mea?

– Du-te, băi femeie! Cheamă executorul judecătoresc.

„Cam așa se procedează pe aici. Dacă nu ești acasă îți intră…”

Vecin

Deși poliția a fost chemată de urgență, familia nu a putut fi dată afară.

Poliția nu poate evacua persoanele respective fără o hotărâre judecătorească de evacuare. Cererea de chemare în judecare poate dura câteva luni de zile și din hotărârea pronunțată de judecător, printr-un executor, se vor evacua persoanele de acolo. Pensionara a decis să vindă apartamentul, după ce va fi eliberat de cei care au intrat ilegal.” Cristian Ene – avocat

Astfel de incidente se întâmplă și în alte țări, nu doar în România.

🗣️ Un exemplu care demonstrează acest lucru a avut loc în 2023, în Atlanta, când o femeie s-a întors acasă din concediu și a descoperit că locuința sa fusese distrusă „din greșeală” de niște persoane necunoscute, care mai apoi au spus că de fapt au greșit adresa.

❌ În 2018, Katherine din SUA a revenit acasă după o vacanță de 10 zile și a descoperit că o nouă familie se instalase în locuința sa. Aceștia căutau o chirie și au fost păcăliți de un individ care s-a dat drept proprietar și le-a oferit casa spre închiriere.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească locuințele!

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

129,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
SURSE: www.digi24.ro
Partajați Acest Articol