Pastorul răpit de ruși devine instrumentul prin care Dumnezeu lucrează

„Soția mea reușise să-mi strecoare o Biblie mică. Astfel am început să depun mărturie celorlalți bărbați. Am fost acolo împreună încă 10 zile. Până în ziua a șaptea, toți L-au primit pe Isus Hristos ca Domn al lor. Atunci mi-am dat seama în sfârșit de ce eram acolo.” - Alexander

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Traiul în timpul războiului ruso-ucrainean a fost din ce în ce mai greu, în special pentru pastorul Alexander și familia sa. Lipsurile au fost resimțite din toate direcțiile, iar soldații ruși au aplicat un tratament dur față de civilii nevinovați.

După șase luni în Herson, pastorul Alexander și soția sa au hotărât să evadeze împreună cu cei 10 copii ai lor, în septembrie. Situația devenise tot mai nesigură de când forțele rusești preluaseră controlul, dar familia a decis să continue slujbele bisericești, chiar și în astfel de vremuri tulburi.

Cu toate acestea, viața lor a devenit un adevărat coșmar.

Soldații ruși, în căutarea presupușilor naziști, au percheziționat casa lor de mai multe ori, iar pe 6 septembrie l-au arestat pe Alexander în fața soției și a copiilor.

„Am fost ținut în izolare timp de șase zile.
Apoi m-au închis într-o celulă în care erau șapte
oameni, dar doar trei paturi.”

Alexander

În timpul interogatoriului, rușii au încercat să demonstreze că Alexander este nazist – în mod ironic din cauza unui steag israelian în biroul său – dar pastorul era mai îngrijorat de fotografiile din telefonul său.

„Mulți americani au donat pentru a ajuta la construcția bisericii noastre. Interogatorul m-a acuzat că sunt un agent american. Pe telefonul meu erau o mulțime de fotografii care dovedeau cooperarea mea voluntară cu armata”, a declarat Alexander.

„M-am rugat ca ei să nu-mi vadă telefonul
și Domnul le-a închis ochii.”

Alexander

Între audieri, pastorul și-a împărtășit credința colegilor de celulă.

„Soția mea reușise să-mi strecoare o Biblie mică. Astfel am început să depun mărturie celorlalți bărbați. Am fost acolo împreună încă 10 zile. Până în ziua a șaptea, toți L-au primit pe Isus Hristos ca Domn al lor. Atunci mi-am dat seama în sfârșit de ce eram acolo.” – Alexander

Alexander nu știa dacă își va revedea vreodată familia.

Însă după 15 zile de captivitate, s-a întâmplat un miracol.

Un preot ortodox pe care nu l-am întâlnit niciodată a venit la comandant și i-a cerut să mă elibereze.
Și a fost de acord cu o condiție – să-mi poată păstra mașina. La biserică mai era
un minivan și am pus toată familia mea în el, împreună cu un vecin rănit, și ne-am îndreptat
spre primele linii. A fost nevoie de patru zile și de multă rugăciune
pentru a trece prin toate punctele de control.

Acum Alexandru ajută la o biserică locală din Kiev și se roagă să se poată întoarce acasă în curând.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familia pastorului Alexander și pentru toate persoanele afectate de războiul ruso-ucrainean.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol