Persecuția creștinilor ia amploare: tot mai mulți sunt forțați să renunțe la credința în Dumnezeu

Autoritățile au impus amenzi considerabile asupra creștinilor în cazul în care alți oameni din sat se îmbolnăveau sau chiar mureau, acuzându-i că au înfuriat spirite sau zei prin aderarea lor la creștinism.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Autoritățile au intervenit într-o biserică din Laos, întrerupând serviciul de închinare și amenințând cu arestarea, la o lună după ce o familie creștină și-a pierdut casa și a fost expulzată din cauza credinței în Dumnezeu.

În satul Khampou, șeful satului și oficialii de securitate au întrerupt slujba de duminică, 1 octombrie, și au ordonat liderului bisericii și altor 17 creștini să oprească închinarea.

„Au fost amenințați cu arestare și cu o amendă uriașă dacă nu respectau ordinul oficialilor de a înceta să își mai exercite libertatea religioasă.”

Autoritățile au impus amenzi considerabile asupra creștinilor în cazul în care alți oameni din sat se îmbolnăveau sau chiar mureau, acuzându-i că au înfuriat spirite sau zei prin aderarea lor la creștinism.

Potrivit rapoartelor, în provincia Salavan, unei familii i-a fost interzis să se întoarcă în sat după ce oficialii au distrus casa pentru că membrii familiei au refuzat să renunțe la credința lor.

„În prezent, aceștia locuiesc într-un adăpost temporar la o școală guvernamentală. Li se va permite să intre
în sat dacă renunță la credința lor creștină.”

directorul observatorului drepturilor omului pentru libertatea religioasă din Laos

Conform listei mondiale de urmărire din 2023, Laos ocupă poziția 31 printre țările în care este cel mai dificil să fii creștin.

Guvernul comunist consideră majoritatea adunărilor bisericești ca fiind „ilegale” și aplică un control strict asupra comunității creștine.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați ca Dumnezeu să îi întărească și să mulțumim pentru libertatea pe care încă o avem.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol