Profesor creștin din India arestat sub acuzații false de trafic și convertire a studenților

„După ce ne-am urcat în autobuz, un bărbat l-a prins pe fratele Liju și i-a ordonat șoferului de autobuz să oprească la secția de poliție Manikpur.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Potrivit surselor, în data de 26 iulie, poliția din centrul Indiei a agresat un educator creștin și, prin depunerea unor acuzații false, l-a acuzat de trafic de persoane și de convertire frauduloasă a 8 studenți creștini pe care îi însoțea la un institut biblic.

Un adolescent în vârstă de 17 ani, Govardhan, a afirmat că, după ce poliția l-a arestat pe Liju Kuriakose, atât el, cât și alți 4 studenți minori, au fost instruiți să depună o declarație falsă despre trafic de persoane.

„Toți am refuzat și le-am spus polițiștilor că suntem creștini și nu spunem minciuni despre fratele care
a venit să ne ajute. Când poliția nu a reușit să ne
convingă să depunem declarațiile, am fost trimiși la domiciliul Comitetului pentru Protecția Copilului.”

Govardhan

Kuriakose a venit din statul Kerala pentru a se asigura că elevii cu vârste între 15 și 22 de ani călătoresc în siguranță. Aceștia se aflau într-un autobuz din Manikpur și se îndreptau spre o gară din Bilaspur pentru a lua un tren către Institutul Biblic din Kerala.

„După ce ne-am urcat în autobuz, un bărbat l-a prins pe fratele Liju și i-a ordonat șoferului de autobuz să oprească la secția de poliție Manikpur.”

Govardhan

Kuriakose a declarat că poliția s-a comportat foarte violent în timp ce l-au interogat până târziu în noapte, lăsându-l obosit, transpirat și amețit.

„M-au tratat ca și cum aș fi un traficant de persoane. Mi-au confiscat telefonul mobil, actele de identitate și mi-au verificat tranzacțiile bancare; nu au putut găsi nicio dovadă.”

Kuriakose

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru protecția profesorului Kuriakose, pentru elevii săi și pentru familiile persecutate din cauza credinței în Isus.

Promo Volumele I & II din colecția „Eroii credinței” + CADOU volumul I audio

La achiziționarea celor două volume din colecția „Eroii credinței”, primești ca și cadou volumul I în format audio!u003cbru003eCumpără acum acest pachet promoțional și află mai multe despre oamenii care mi-au influențat copilăria!

69,90lei
Promo Volumele I & II din colecția „Eroii credinței” + CADOU volumul I audio
110,70lei69,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol