Tânăr transgender dă în judecată autoritățile române pentru drepturile sale

În urma hotărârii Curții Europene pentru Drepturile Omului din luna mai a anului trecut, România a fost obligată să protejeze și să recunoască familiile compuse din persoane de același sex.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Un tânăr transgender a intentat un proces în instanță împotriva autorităților române, solicitând modificarea genului său în actele oficiale, deoarece nu mai dorește să fie înregistrat ca femeie.

El a acționat împotriva Direcției pentru Evidența Persoanelor și primăriei din Cluj, deoarece acestea au refuzat să-i modifice documentele personale românești pentru a reflecta sexul, prenumele și CNP-ul său în conformitate cu identitatea sa.

În continuare, Arian este obligat să aibă acte în care este înregistrat ca fiind de sex feminin.

„M-am întors din Cluj la aeroport s-a uitat
la buletin și mi-a cerut să mă întorc să mă vadă
și din profil. M-a întrebat dacă vreau să-mi fac
operații sau alte chestii; a fost un moment
de circ. Când mi-a dat înapoi buletinul,
am trecut de graniță fără demnitate.”

Arian Mirzarafie-Ahi

La vârsta de 16 ani, Arian Mirzarafie-Ahi a plecat împreună cu familia sa din Cluj, locul unde s-a născut, și s-a stabilit în Regatul Unit, devenind și cetățean britanic. În anul 2016, Arian a demarat procesul de tranziție legală pentru a-și schimba numele și sexul în documentele oficiale.

Totuși, acest demers a durat patru ani până când autoritățile britanice au recunoscut că Arian a trecut prin toți pașii medicali și juridici necesari în acest sens.

După ce Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, Arian a fost nevoit să solicite actele sale românești din nou.

El s-a adresat autorităților de stare civilă din Cluj pentru a le schimba în conformitate cu hotărârile legale britanice.

Cu toate acestea, trei ani mai târziu, Arian spune că a fost nevoit să își caute dreptatea în instanță.

🇪🇺 În urma hotărârii Curții Europene pentru Drepturile Omului din luna mai a anului trecut, România a fost obligată să protejeze și să recunoască familiile compuse din persoane de același sex.

Cu toate acestea, parlamentarii români nu au reușit să supună la vot niciunul dintre cele două proiecte de lege în acest sens.


Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească și să ne ajute să putem sta aproape de El, respingând orice păcat sau gând necurat.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

262,40lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei262,40leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol