Tragedie: un copil a murit din cauza fentanilului ascuns într-o grădiniță

Nicholas Dominici, care fusese înscris la creșă cu doar o săptămână în urmă, a decedat în urma unei posibile supradoze de droguri.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Potrivit poliției, fentanilul care a cauzat decesul unui copil de un an la o creșă din New York a fost ascuns sub un covor în camera de somn.

Nicholas Dominici, care fusese înscris la creșă cu doar o săptămână în urmă, a decedat în urma unei posibile supradoze de droguri.

Alți trei copii au fost internați în spital după ce au fost expuși la o substanță narcotică puternică.

Conform declarațiilor poliției, există bănuieli că cei mici, cu vârste cuprinse între opt luni și doi ani, ar fi inhalat fentanil în incinta creșei.

„Îl iubesc, mi-e dor de el, îl vreau înapoi!
Dar nu există nimic care să-mi aducă fiul înapoi!”

Otoniel Feliz, tatăl lui Nicholas

Detectivul șef al poliției NYPD, Joseph Kenny, a declarat că a fost găsit un kilogram de fentanil în timpul unei percheziții, „sub un covoraș pe care copiii dormiseră mai devreme”.

Anchetatorii ar fi descoperit, de asemenea, trei prese folosite pentru ambalarea drogurilor.

Poliția estimează că drogurile găsite în creșă ar fi putut provoca moartea a 500.000 de persoane.

În 2010, mai puțin de 40.000 de oameni au murit din cauza unei supradoze de droguri în întreaga țară și mai puțin de 10% dintre aceste decese au fost legate de fentanil.

Până în 2021, peste 100.000 de oameni au murit anual din cauza supradozelor de droguri, iar aproximativ 66% din aceste decese au fost cauzate de fentanil.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru părinții care suferă în urma acestei pierderi și să cerem ocrotire asupra copiilor noștri, pentru ca ei să fie feriți de orice rău și să trăiască în siguranță.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
SURSE: www.bbc.com
Partajați Acest Articol