Un cuplu a pierdut custodia fiicei după ce s-a opus tranziției de gen a acesteia

„Familia noastră a fost distrusă! Nu avem aproape deloc contact cu Jennifer și drepturile noastre ca părinți au fost călcate în picioare.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

O familie din Montana afirmă că și-a pierdut drepturile de custodie asupra copilului în vârstă de 14 ani, din cauza opoziției față de dorința acestuia de a-și schimba genul.

Todd și Krista Kolstad au declarat că au trăit o experiență devastatoare începând din august 2023, atunci când au aflat că fiica lor în vârstă de 14 ani, Jennifer (acesta nu este numele ei real), a discutat cu o prietenă de la școală despre gândurile sale de sinucidere.

🗣️ Un reprezentant al Serviciilor pentru Familie și Copii a vizitat-o pe Jennifer pentru a discuta cu ea și pentru a verifica locul în care aceasta a pretins că a băut soluție pentru curățarea vaselor de toaletă și a luat analgezice în încercarea de a-și pune capăt vieții.

Adolescenta nu a prezentat niciun semn care să indice vreo problemă, iar un test efectuat la spital a confirmat că nu a fost expusă la nicio substanță toxică.

Cu toate acestea, Jennifer a rămas în spital pentru câteva zile, iar în această perioadă personalul medical a observat că ea se identifica ca fiind de sex masculin și că dorea să fie numită Leo.

Părinții s-au opus ferm, dar din păcate fără succes.

„Am fost foarte clară pentru personalul
medical că acest lucru este împotriva valorilor,
moralei și credințelor noastre religioase!”

Krista Kolstad, acuzând spitalul că subminează în mod constant autoritatea ei și a soțului ei

În final, Jennifer a fost mutată într-un centru specializat de îngrijire din Wyoming, împotriva preocupărilor părinților ei.

Părinții adolescentei sunt îngrijorați de faptul că Jennifer va primi îngrijire în acest stat, unde minorii pot primi intervenții pentru afirmarea genului fără consimțământul părinților.

„S-au prezentat la noi acasă pentru
a ne oferi acte pentru a o scoate pe Jennifer
din grija noastră. Mi-au spus că motivul
a fost că nu putem sau refuzăm
să oferim îngrijiri medicale.”

Todd Kolstad
📌 Jennifer s-a întors într-un centru de tineret din Montana și a decis să rămână acolo. La începutul lunii ianuarie, Serviciul pentru Familie și Copii a obținut custodia asupra adolescenței prin decizia unui tribunal.

„Familia noastră a fost distrusă! Nu avem
aproape deloc contact cu Jennifer și
drepturile noastre ca părinți
au fost călcate în picioare.”

Todd și Krista Kolstad

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru familiile care se confruntă cu astfel de cazuri dureroase. Dumnezeu să Se îndure și să aducă biruință!

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol