Vezi care țară tocmai a legalizat căsătoriile între persoane de același sex

Cu toate acestea, 15 dintre țările membre ale Uniunii Europene au legalizat deja căsătoriile între persoane de același sex, iar în întreaga lume există 35 de țări în care aceasta este permisă.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Grecia a devenit prima țară majoritar ortodoxă care a legalizat căsătoria între persoane de același sex, în urma votului favorabil din parlament. Această decizie oferă permisiunea cuplurilor de același sex să adopte copii legal în țară.

Votul final a înregistrat 176 de voturi pentru și 76 împotrivă.

Un protest a avut loc la Atena, condus de puternica Biserică Ortodoxă, în semn de rezistență față de noua lege anunțată de către premierul Kyriakos Mitsotakis.

Acest vot a contribuit la divizarea țării în două tabere, pe de-o parte susținătorii premierului și a noii legi, iar pe de altă parte opozanții săi, care susțin că aceasta va afecta grav egalitatea în societate.

🗣️ În Piața Syntagma a capitalei, mulți oameni au protestat afișând bannere, ținând cruci, citind rugăciuni și cântând pasaje din Biblie.

Pentru a trece prin parlamentul format din 300 de membri, proiectul de lege necesita o majoritate simplă.

Deși domnul Mitsotakis a susținut acest proiect, a avut nevoie de sprijinul partidelor de opoziție pentru a reuși să-l treacă de linie, întrucât zeci de parlamentari din partidul său de guvernare s-au opus.

„Oamenii care au fost invizibili vor fi
în sfârșit făcuți vizibili în jurul nostru și,
odată cu ei, mulți copii își vor găsi
în sfârșit locul care li se cuvine.”

Kyriakos Mitsotakis

Votul a fost salutat de organizațiile LGBTQ din Grecia.

„Acesta este un moment istoric.
Aceasta este o zi de bucurie.”

Stella Belia, șefa grupului de părinți de același sex, Rainbow Families
📌 Grecia a rămas în urmă față de alți vecini europeni în ceea ce privește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, în principal din cauza opoziției Bisericii.

Cu toate acestea, 15 dintre țările membre ale Uniunii Europene au legalizat deja căsătoriile între persoane de același sex, iar în întreaga lume există 35 de țări în care aceasta este permisă.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere înțelepciune conducătorilor din fiecare țară, iar pe noi să ne ajute să rămânem pe calea Sa indiferent de piedicile pe care le vom întâmpina.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
SURSE: www.bbc.com
Partajați Acest Articol