„Voi fi dependent de asta până oi muri!”

Peste 13 mii de săli de jocuri de noroc sunt răspândite în întreaga țară.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Chiar dacă poate părea paradoxal, sălile de jocuri și pariuri sportive se bucură de succes și în medii defavorizate, unde oamenii riscă banii pe care îi au, în ciuda dificultăților financiare.

Cele mai profitabile săli de jocuri de noroc sunt în orașele sărace din țară.

Poate părea un paradox, însă neajunsurile și dorința de a trăi mai bine, îi fac pe unii români să joace și puținii bani pe care îi au, hrăniți de iluzia că s-ar putea îmbogăți peste noapte. Un exemplu este orașul Vaslui care are o sală de jocuri de noroc la fiecare 900 de locuitori, a transmis Cristian Sabbagh.

Sălile de jocuri și pariuri sportive prosperă și în sărăcie

Un jurnalist i-a luat un interviu unui bărbat de 77 de ani:

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 M-am despărțit de familie din cauza pariurilor. Problema era că soția trebuia să îmi dea zilnic 10 lei ca să am de jocuri, ca să îmi treacă, pentru că altfel eram foarte nervos. Am fost dependent și sunt până oi muri!

🗣️ Când ați jucat ultima dată la pariuri?

🎰 Acum cinci minute, biletele sunt la mine, șase bilete și din astea unu sau două trebuie să iasă!

Fiecare zi este marcată de prezența constantă a oamenilor în sălile de pariuri sportive sau în fața păcănelelor, în căutarea câștigurilor fabuloase.

🗣️ E lumea săracă și nu sunt bani suficienți pentru întreținere. Eu, de exemplu, joc la pariuri de o viață. Eu cu asta am trăit, în afară de salariul pe care l-am avut că am avut serviciu 47 de ani, nu îmi ajungeau banii niciodată, când nu mai aveam bani, făceam bilete la pariuri, a spus un bărbat.

Deși orașul Vaslui este recunoscut drept unul dintre cele mai sărace orașe din țară, această locație devine atractivă pentru companiile de jocuri de noroc și generează venituri considerabile în acest sector.

Cu toate că orașul are doar 63.000 de locuitori, acesta găzduiește 70 de săli de jocuri de noroc și de pariuri sportive, iar acestea sunt vizitate de clienți încă de la primele ore ale dimineții.

Peste 13 mii de săli de jocuri de noroc sunt răspândite în întreaga țară.

Psihologii susțin că este dificil să te vindeci de dependența de jocuri de noroc și că este nevoie de multă voință pentru a depăși această problemă.

Cristi Boariu: Pericolul jocurilor de noroc

Dacă cunoști persoane prinse de acest viciu, poți împărtăși cu ele mesajul despre pericolul jocurilor de noroc!


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să fim un sprijin pentru cei ce luptă cu diferite vicii și să le arătăm calea spre eliberare, care este Hristos.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol