20.000 de copii au fost duși în Rusia fără acordul părinților

Autoritățile din Kiev au identificat în total 20.000 de copii care au fost aduși în Rusia sau pe teritoriul controlat de Rusia fără consimțământul familiilor sau al tutorilor.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Un oficial din Qatar a declarat luni că trei copii ucraineni, care fuseseră duși în Rusia, vor fi încredințați, în această săptămână, unor diplomați qatarezi din Moscova. Acest proces face parte dintr-un mecanism creat de Qatar cu scopul de a repatria mai mulți copii din Rusia în Ucraina.

Vineri, Qatar a ajutat la întoarcerea în țară a unui alt copil ucrainean în vârstă de 7 ani. Alți trei copii încă se află în Rusia și nu s-au reîntors în Ucraina.

Autoritățile din Kiev au identificat în total 20.000 de copii care au fost aduși în Rusia sau pe teritoriul controlat de Rusia fără consimțământul familiilor sau al tutorilor.

Un oficial qatarez a dezvăluit că returnarea celor patru copii reprezintă o evaluare a sistemului stabilit de statul arab din Golf în urma unor luni de discuții secrete cu Moscova și Kiev.

În februarie 2022, de când a început invazia Moscovei, aproximativ 400 de copii au fost trimiși înapoi în Ucraina.

Cu toate acestea, agenția ONU pentru drepturile omului a atras atenția săptămâna trecută asupra unei probleme îngrijorătoare: lipsa unui sistem adecvat pentru a facilita întoarcerea acestor copii.

Copilul de 7 ani, care a fost reunit cu bunica sa, se afla la o casă de copii în Rusia, „ca urmare a faptului că a fost separat de mama sa, care se afla în Rusia când a izbucnit războiul”.

În martie, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin, acuzându-l de comiterea unei crime de război prin deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina.


Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru copiii care suferă din cauza acestui război.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol