Peste 150 de biserici au fost atacate în ultimele luni. Vezi aici motivul…

Conflictul în curs a provocat peste 13.000 de decese estimate, iar obiectivele includ case de cult și alte locuri de închinare religioasă.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Potrivit unui raport, de la declanșarea războiului din Sudan în aprilie anul trecut, peste 150 de biserici au fost avariate sau distruse. Confruntarea dintre forțele armate sudaneze și forțele paramilitare de susținere rapidă a dus la pierderea a mii de vieți și la devastarea comunităților religioase.

Autoritățile de securitate avertizează că site-urile religioase sunt vizate în mod specific, iar consecințele sunt dezastruoase.

Conflictul în curs a provocat peste 13.000 de decese estimate, iar obiectivele includ case de cult și alte locuri de închinare religioasă.

💒 În ianuarie, militanții au incendiat o biserică evanghelică și au transformat o mănăstire creștină în bază militară.

🔪 Într-un atac în mai 2023, atacatorii au ucis patru persoane într-o biserică, printre care un preot, fiul său și un paznic.

✝️ Pastorul evanghelic Kowa Shamal a fost aproape de moarte după ce a refuzat să renunțe la credință. Nepotul său de 23 de ani a fost ucis pentru că a refuzat să renunțe la o cruce pe care o purta cu el.

Sudanul ocupă locul 8 în Lista mondială de supraveghere 2024 a organizației Open Doors, fiind considerat unul dintre cele mai periculoase locuri pentru creștini.


Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru creștinii care suferă pentru credința în Hristos. Dumnezeu să îi întărească și să le ofere mângâiere și putere de a rămâne tari în fața oricărei persecuții.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol