25.000 de persoane la Bucharest Pride 2023 vs 150 de persoane la Marșul Normalității

„Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure de egalitate deplină în drepturi…”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Asociaţia ACCEPT a organizat sâmbătă, 29 Iulie, Bucharest Pride 2023, un eveniment al comunităţii LGBTQIA+ la care au participat peste 25.000 de persoane. Manifestanții au cerut drepturi egale pentru toți cetățenii, indiferent de orientarea sexuală.

Unii au purtat pancarte şi bannere: „Fricile voastre = cenzură ca politică de stat”, „România Educată, nu Discriminată”, „Fără Legi Homofobe şi Transfobe în Parlament”, „Ne daţi Umilire, noi vă dăm Rezistenţă”, „Dragostea Nu Are Gen”.

Marşul Bucharest Pride 2023 a celebrat vizibilitatea comunităţii LGBTQIA+ din România și a început sâmbătă de la ora 17:00. În sprijinul evenimentului a fost creat un site unde oamenii pot lăsa mesaje de susţinere pentru comunitatea LGBTQIA+.

Până la ora 21:30, peste 2.600 de „aliaţi” au lăsat mesaje de susţinere pentru comunitatea LGBTQIA+.

Cu ocazia Bucharest Pride 2023, Ambasada SUA la București a postat o declarație comună semnată de ambasade din întreaga lume:

„… Susținem ferm comunitatea LGBTIQ+ din România în demersurile sale pentru egalitatea în drepturi, în conformitate cu legislația internațională a drepturilor omului și principiul drepturilor universale ale omului. Egalitatea, diversitatea, nediscriminarea și respectul pentru drepturile universale ale omului fac parte din valorile noastre fundamentale și trebuie să acționăm pentru a apăra aceste valori, atât în țările noastre, cât și la nivel global.”

„Realizăm că este nevoie de mai multe eforturi
pentru ca persoanele LGBTIQ+ să se bucure
de egalitate deplină în drepturi…”

Ambasada SUA la București

Marșul s-a încheiat în Parcul Izvor, cu o petrecere.

Organizaţia Noua Dreaptă a organizat un „marş pentru normalitate”, „pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”.  „Marşul Normalităţii” a început sâmbătă, de la ora 13:00 și au participat în jur de 150 de persoane.

Asociaţia Noua Dreaptă şi-a încheiat protestul la Patriarhie, cu o binecuvântare şi încă o rugăciune.


Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să fim o mărturie pentru cei care încă nu-L cunosc pe El, Singurul Dumnezeu adevărat.

motiv de rugăciune

Promo Volumele I & II din colecția „Eroii credinței” + CADOU volumul I audio

La achiziționarea celor două volume din colecția „Eroii credinței”, primești ca și cadou volumul I în format audio!
Cumpără acum acest pachet promoțional și află mai multe despre oamenii care mi-au influențat copilăria!

69,90lei
Promo Volumele I & II din colecția „Eroii credinței” + CADOU volumul I audio
110,70lei69,90leiVezi mai multe
SURSE: www.digi24.ro
Partajați Acest Articol