287 de copii au fost răpiți de un grup de bărbați înarmați

Trist este că aproape 100 dintre acele fete nu au fost niciodată găsite.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Un grup de oameni înarmați din Nigeria au atacat o școală și au luat ostatici cel puțin 287 de elevi, în ceea ce reprezintă a doua răpire în masă din această țară africană în mai puțin de o săptămână.

Conform informațiilor furnizate de localnici, atacatorii au înconjurat școala joi dimineața, chiar înainte de începerea orelor pentru elevi.

„Ne vom asigura că fiecare copil se va întoarce. Lucrăm cu agențiile de securitate”, le-a spus guvernatorul sătenilor. Nu este clar cum plănuiește să realizeze acest lucru, deoarece răpirile anterioare în masă nu au fost rezolvate.

Niciun grup nu a recunoscut că este responsabil pentru atacul de joi, însă grupurile armate formate în mare parte din păstori musulmani au fost acuzate de comiterea atacurilor violente și a răpirilor pentru răscumpărare în ultimele decenii.

Răpirile elevilor din nordul Nigeriei reprezintă o problemă des întâlnită și tot mai alarmantă, încă din anul 2014, când extremiștii islamici au răpit 276 de eleve.

Trist este că aproape 100 dintre acele fete nu au fost niciodată găsite.

Atacul de joi a avut loc la doar câteva zile după ce peste 200 de persoane, în majoritate femei și copii, au fost răpite de extremiști în nord-estul Nigeriei.

Femeile, copiii și studenții sunt adesea țintele răpirilor în masă, iar mulți dintre aceștia sunt eliberați doar după ce li se plătesc răscumpărări enorme.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru acești copii răpiți, pentru familiile lor și pentru toți creștini care suferă diferite moduri de persecuție.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

131,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
SURSE: www2.cbn.com
Partajați Acest Articol