Aceasta este țara care întoarce spatele creștinismului în favoarea zeilor păgâni

Penticostalii și baptiștii reprezintă 0,3% din totalul populației.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Conform ultimului sondaj efectuat în Islanda, doar 57% dintre locuitorii săi se mai declară religioși, în timp ce 31% se descriu ca fiind nereligioși, clasificând astfel mica țară insulară pe locul 10 în ceea ce privește proporția populației atee.

Din cei aproximativ 400.000 de locuitori ai Islandei, tot mai mulți renunță la apartenența lor la biserica luterană de stat.

În 1994, 96% erau membri, dar în 2017 procentul scăzuse la 67%. Conform unui sondaj recent, în 2023, 59% din populație era în continuare membră a bisericii de stat, în timp ce 5% aparțineau diferitelor biserici independente luterane.

Penticostalii și baptiștii reprezintă 0,3% din totalul populației.

🇮🇸 Islandezii se retrag din biserica lor și par să respingă nu doar luteranismul, ci și creștinismul. În schimb, un număr tot mai mare de oameni se orientează către păgânismul germanic antic și îmbrățișează religia neo-păgână Asatro.

📌 În prezent, 1,5% din populația Islandei aparține oficial acestei religii.

Conform studiului realizat de Johannes Reimer, profesor de misiologie la Universitatea din Africa de Sud, motivul principal al îndepărtării islandezilor de creștinism este dezamăgirea față de biserica de stat, care a acceptat practica homosexuală și genderismul.

„Biserica de stat a dezamăgit din cauză că
a acceptat practica homosexuală și genderismul.
O altă cauză este dată de legăturile foarte strânse
ale bisericii cu statul și atitudinea sa naivă
și necritică față de evoluțiile socio-politice.”

Johannes Reimer

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să ne apropiem de El și să îi putem ajuta și pe cei din jurul nostru să-L cunoască pe Hristos – singura Cale care duce în Cer.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

129,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
Partajați Acest Articol