Campania „Fără bariere” vorbește elevilor despre droguri. Vezi mărturiile foștilor consumatori

„Atunci când ai sevraj, faci orice ca să faci rost de bani pentru droguri. Te transformi într-un monstru care calcă pe orice suflet, nu mai ții cont de absolut nimic. Au fost multe lucruri dramatice, până la punctul în care a trebuit să întrețin relații sexuale în schimbul unor droguri…”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Prin relatări cutremurătoare ale adolescenților care au căzut victimă consumului de droguri, autoritățile își propun să prevină apropierea tinerilor de această lume periculoasă a substanțelor interzise.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a demarat o campanie națională pentru a aduce la lumină adevăruri dificile, în speranța că vor sensibiliza un număr cât mai mare de elevi.

💊 Alexandra a trăit un coșmar timp de zece ani, începând consumul de droguri în adolescență și crezând că nu va avea de suferit în vreun fel. Dar nevoia de substanțe interzise a crescut alarmant de repede, cucerind-o treptat.

„Atunci când ai sevraj, faci orice ca să faci rost de bani pentru droguri. Te transformi într-un monstru care calcă pe orice suflet, nu mai ții cont de absolut nimic. Au fost multe lucruri dramatice, până la punctul în care a trebuit să întrețin relații sexuale în schimbul unor droguri…”

❌ A fost condamnată la închisoare și, pentru o perioadă, a fost nevoită să trăiască pe străzi.

În timp ce își aduce aminte de perioada dificilă când era dependentă, Georgiana își amintește și de momentul în care totul s-a schimbat. Elevă olimpică, a acceptat să fumeze o țigară cu substanțe interzise la o petrecere și viața ei a luat o întorsătură neașteptată.

„Eram disperată să mă droghez tot mai mult
și aveam nevoie de bani. Sevrajul de heroină
este cumplit, efectiv te simți ca un bolnav în fază
terminală, ai dureri în tot corpul, ai o stare de rău
efectiv, nu ești funcțional, nu te poți ține pe picioare
și devii aproape isteric!”

Georgiana Drăgan, fostă consumatoare

Tinerele au reușit să depășească dependența, dar procesul a fost extrem de dificil, petrecând luni în șir în spitale de psihiatrie și centre de reabilitare.

Natalia Intotero, Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse: „Aproximativ 3,2 până în 5 la sută din cei care consumă droguri reușesc să se și salveze. E nevoie de foarte multă voință, e nevoie de determinare, de curaj, de susținere. Din păcate, vorbim și de droguri sintetice ce se găsesc la prețuri accesibile.”

❌ Scopul campaniei „Fără bariere" este de a prezenta experiențele foștilor consumatori de droguri adolescenților și tinerilor care se pot confrunta cu această tentație, încercând astfel să îi prevină să intre în lumea substanțelor interzise.

🇷🇴 Caravana „Fără bariere” va ajunge în 20 de orașe din țară.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru tinerii prinși în astfel de patimi. Dumnezeu să îi ajute să găsească eliberarea la El, iar nouă să ne ofere curajul de a-L propovădui atât prin fapte, cât și prin cuvinte.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol