Compania lui Elon Musk a implantat primul CIP într-un pacient

Telepathy, primul produs al companiei, dezvăluit de miliardarul director executiv al Tesla și SpaceX, Elon Musk, ar permite utilizatorilor să controleze telefoane și computere „doar prin gândire”.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Elon Musk, fondatorul companiei Neuralink, a anunțat că duminică a fost implantat într-un pacient, primul dispozitiv dezvoltat de companie, care permite interacțiunea între un computer și creierul uman.

🧠 Telepathy, primul produs al companiei, dezvăluit de miliardarul director executiv al Tesla și SpaceX, Elon Musk, ar permite utilizatorilor să controleze telefoane și computere „doar prin gândire”.

„Utilizatorii inițiali vor fi cei care
și-au pierdut utilizarea membrelor.”

Elon Musk

În noiembrie 2022, Elon Musk a făcut o estimare că Neuralink va începe testele clinice pe oameni în următoarele șase luni.

La momentul respectiv, Neuralink a prezentat un videoclip în care două maimuțe au demonstrat capacitatea de a mișca cursoarele computerului folosind activitatea creierului.

Site-ul web al companiei anunță că se caută participanți pentru studiul clinic.

Studiul se adresează persoanelor care au o utilizare limitată sau nu pot utiliza deloc ambele mâini din cauza unei leziuni la nivelul măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice, o tulburare neurologică care afectează celulele nervoase.

„Acest studiu implică plasarea unui implant mic,
invizibil din punct de vedere cosmetic,
într-o parte a creierului care planifică mișcările.
Dispozitivul este conceput pentru a interpreta
activitatea neuronală a unei persoane, astfel încât
să poată opera un computer sau un smartphone
prin simpla intenție de a se mișca – nu sunt
necesare fire sau mișcare fizică.”


Motiv de rugăciune

Să cerem înțelepciune pentru a știi ce să acceptăm în corpul nostru și ce nu.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol