Elevii sunt obligați să învețe online în timp ce 2.000 de migranți ilegali sunt adăpostiți în școli

Cel mai recent caz s-a petrecut la un liceu care a mutat învățarea online pentru a folosi sala de sport ca dormitor pentru aproape 2.000 de migranți ilegali – o mișcare care a stârnit imediat reacții.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

De luni de zile America se confruntă cu consecințele devastatoare ale acțiunilor administrației Biden (sau lipsa acestora, cum susțin mulți). Cu granița din sud larg deschisă, milioane de migranți ilegali și-au croit drum – și continuă să-și croiască – în Statele Unite, în timp ce multor persoane cu actele în regulă nu li se aprobă viza de a intra în America

Drept urmare, autoritățile din întreaga țară sunt implicate activ în dilema unde să-i cazeze pe acești oameni.

🛫 Unele state au folosit aeroporturi pentru a-i găzdui.
👴🏻 Alte state au dat afară bătrânii din locuința de asistenți pentru a face loc migranților fără acte.
📌 Cel mai recent caz s-a petrecut la un liceu din New York City care a mutat învățarea online pentru a folosi sala de sport ca dormitor pentru aproape 2.000 de migranți ilegali – o mișcare care a stârnit imediat reacții.

Decizia a fost luată ca răspuns la vremea severă care a venit în zonă. Aproximativ 500 de familii au fost mutate dintr-un adăpost de cort la liceul James Madison.

„Este de neiertat să faci asta elevilor din
liceele din New York, mai ales după ce
au trecut prin atâtea cu COVID!”

un părinte

„Trebuie să vină cu o altă soluție.
Ei nu pot face asta copiilor de la școală!”

un rezident pe nume Steve.

Primarul Eric Adams a apelat la guvernul federal să intensifice sprijinul acordat acestor comunități, prin alocarea de fonduri suplimentare.

Totuși, acest apel vine într-un context în care New York a redus bugetele alocate anul trecut pentru educație, poliție și alte domenii.

Din 2022, New York a primit deja peste 161.000 de imigranți ilegali, cu peste 7.000 doar în ultimele două săptămâni.

💵 Eric Adams estimează că orașul va cheltui aproximativ 12 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a oferi locuințe și servicii migranților.

Unii spun că în 2023 s-au înregistrat mai multe sosiri de migranți în America decât nașteri de copii în aceeași perioadă.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca autoritățile din orice țară să nu lucreze cu părtinire când vine vorba de reguli aplicate pentru unii într-un mod, iar pentru alții într-un alt mod.

Un cadou care schimbă vieți

365 de meditații creștine pentru sufletul tău semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol