Grav: încă o țară a legalizat canabisul! Ce mai urmează?

„Avem două obiective: reducerea pieţei negre şi o mai bună protecţie a copiilor şi tinerilor!”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Parlamentul german a votat în favoarea unei legi care permite persoanelor fizice și asociațiilor de voluntari să crească și să dețină cantități limitate de canabis.

Germania s-a alăturat recent unui grup restrâns de țări care au legalizat într-o oarecare măsură această substanță.

Potrivit noii legi, este permisă cultivarea a până la trei plante pentru uz personal, precum și deținerea a 50 de grame de cannabis în locuință sau 25 de grame în spații publice.

„Avem două obiective: reducerea pieţei negre
şi o mai bună protecţie a copiilor şi tinerilor!”

ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, la începutul unei dezbateri zgomotoase în care opoziţia l-a acuzat că promovează consumul de droguri

Politicianul creştin-democrat Tino Sorge a declarat:

„Afirmaţi cu toată seriozitatea că, legalizând
mai multe droguri, vom limita consumul
de droguri în rândul tinerilor… Acesta este
cel mai stupid lucru pe care
l-am auzit vreodată.”

Potrivit estimărilor, aproximativ 7 milioane de germani consumă canabis în mod regulat.

Guvernul a declarat anterior că mulți consumatori apelează la acest drog din motive medicinale, și că noua lege va îmbunătăți, de asemenea, calitatea canabisului consumat de un număr tot mai mare de tineri.

❗️Conform medicilor care se opun schimbării legislaţiei, modificarea acesteia ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea tinerilor, deoarece ar facilita accesul la droguri şi ar creşte riscul de dependenţă.

După Malta şi Luxemburg, Germania devine al treilea stat membru al Uniunii Europene care legalizează canabisul pentru uz personal prin intermediul schimbării legislative.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ridice oameni înțelepți în fruntea fiecărei țări, iar pe noi să ne ajute să ne păzim de astfel de lucruri dăunătoare.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol