Majoritatea preoților din Biserica Angliei susțin nunțile între persoane de același sex

Așadar, opinia majoritară a preoților este că ar trebui să se permită binecuvântările pentru cuplurile de același sex.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Ziarul The Times a efectuat un sondaj care a remarcat că există o susținere semnificativă pentru modificarea regulilor care să permită preoților să oficieze ceremonii de căsătorie între persoane de același sex.

Potrivit unui sondaj efectuat printre 1.200 de preoți
în slujire, s-a constatat că peste jumătate dintre aceștia (53,4%) sunt în favoarea unei modificări
a legii Bisericii, care să le permită
să oficieze căsătorii cuplurilor gay.

În schimb, peste o treime (36,5%) dintre preoți s-au declarat împotriva acestei modificări.

În urma planurilor efectuate de a introduce binecuvântări peste persoane de același sex în Biserică, majoritatea preoților intervievați (59%) au declarat că intenționează să ofere astfel de binecuvântări cuplurilor de același sex, în timp ce 32,3% au afirmat că nu vor face acest lucru.

Așadar, opinia majoritară a preoților este că ar trebui să se permită binecuvântările pentru cuplurile de același sex.

Mai mult de trei din cinci preoți (63,3%) au spus
că preoților homosexuali ar trebui să li se permită
să se căsătorească cu parteneri de același sex.

O majoritate considerabilă (62,6%) susține schimbarea poziției cu privire la sexul premarital – 21,6% susține încetarea predării abstinenței înainte de căsătorie, iar 41% susține că ar trebui să renunțăm la opoziția față de sexul premarital pentru persoanele aflate în „relații angajate”.

Puțin peste o treime din preoți (34,6%) spun că învățătura tradițională a Bisericii despre sexul premarital nu ar trebui schimbată.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lancaster în 2014, 51% din preoții au considerat căsătoria între persoane de același sex ca fiind „greșită”, în comparație cu 39% care au fost de acord cu ea.

Această descoperire demonstrează o schimbare semnificativă a atitudinilor preoților din ziua de azi față de această problemă.


Motiv de rugăciune

Să cerem putere pentru a rămâne fermi în credința adevărată și, de asemenea, să cerem înțelepciune pentru a discerne învățăturile pe care le primim.

    Promo 12 cărți – Devoționale

    Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

    249,90lei
    Promo 12 cărți – Devoționale
    358,80lei249,90leiVezi mai multe
    Partajați Acest Articol