Minorii sunt atrași în grupuri de WhatsApp care promovează automutilarea

Tatăl ei, Ian Russell, a subliniat că a fost extrem de alarmant să descopere existența unui grup WhatsApp care ademenea copiii.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Poliția a emis un avertisment către mii de părinți ai căror copii studiază în școlile din Tyneside, Regatul Unit. Mandy a relatat că fiica sa de 12 ani a fost expusă la imagini sexuale, rasism și înjurături, lucruri pe care consideră că nu ar trebui să le vadă niciun copil.

Jurnaliștii unei televiziuni au avut acces la capturi de ecran ale unei conversații ce conțineau imagini cu cadavre mutilate.

Mandy a menționat că a fost nevoie de un pic de convingere ca fiica sa să îi arate în cele din urmă câteva mesaje dintr-un grup, descoperind astfel că acesta avea 900 de membri.

„Am scos-o imediat din grup, dar e posibil
ca răul să fi fost deja făcut. Mi s-a făcut rău
la stomac – mi se pare absolut terifiant.
Are doar 12 ani, iar acum sunt îngrijorată…”

Mandy
❗️ „Îi încurajăm pe oameni să se intereseze de modul în care copiii lor folosesc rețelele de socializare și să raporteze orice îngrijorare poliției”, a declarat un purtător de cuvânt.

„Se joacă cu mintea lor”

Peste două miliarde de persoane folosesc aplicația de mesagerie WhatsApp la nivel global, iar recent s-a decis ca vârsta minimă de utilizare în Marea Britanie și Europa să fie redusă de la 16 la 13 ani.

Cu toate acestea, se recomandă ca minorii sub 16 ani să nu utilizeze această aplicație.

Potrivit afirmatiilor ofițerului principal pentru siguranța online a copiilor, Rani Govender, conținuturile care încurajează sinuciderea sau automutilarea sunt extrem de dăunătoare și pot agrava problemele de sănătate mintală deja existente.

❗️ „Le poate afecta somnul, anxietatea, îi poate face să nu se mai simtă ei înșiși și să se joace cu adevărat cu mintea lor după aceea”, a adăugat ea.

Grupuri care promovează conținuturi dăunătoare pe rețelele de socializare au fost implicate în cazuri mediatizate, inclusiv în tragicul deces al lui Molly Russell în 2017.

O investigație a arătat că adolescenta de 14 ani s-a sinucis în timp ce lupta cu depresia, iar impactul negativ al conținutului online a contribuit la aceasta.

Tatăl ei, Ian Russell, a subliniat că a fost extrem de alarmant să descopere existența unui grup WhatsApp care ademenea copiii.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru toți părinții ca să fie responsabili și atenți la creșterea și educarea copiilor lor!

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol