Pastorul arestat pentru că a predicat în stradă primește despăgubiri de la poliție

Conform informațiilor oferite de Daily Mail, finanțele publice au fost din nou implicate în cazuri care afectează dreptul creștinilor evanghelici de a-și exprima opiniile religioase din Glasgow.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

În urma unei anchete, poliția din Scoția va fi obligată să achite despăgubiri în valoare de mii de lire sterline unui predicator de stradă care a fost arestat în Glasgow în 2022.

Un ofițer de poliție l-a informat pe Angus Cameron, pastorul Bisericii Baptiste Cumnock, că a fost acuzat de utilizarea unui „limbaj homofob” în urma unei plângeri depuse împotriva lui. Cu toate acestea, el a negat cu vehemență această acuzație.

⛓️ Predicatorul a fost supus unei percheziții pe stradă, în fața unui număr mare de persoane. A fost încătușat și i s-a comunicat că este arestat pentru „perturbarea liniștii publice cu comentarii discriminatorii împotriva homosexualilor”.

„Predicarea lui nu viza indivizi; nu a folosit
un limbaj ofensator; nu a fost agresiv;
nu a încercat să ofenseze; a citat pur și simplu Biblia. Nu a existat deloc criminalitate.”

Directorul adjunct al Institutului pentru Afaceri Publice

El a primit o compensație în valoare de 5.500 de lire sterline (7.000 de dolari) pentru detenția sa ilegală din partea poliției scoțiene, împreună cu 9.400 de lire sterline (12.000 de dolari) pentru costurile de judecată.

Cu toate acestea, a decis să doneze întreaga sumă Institutului Creștin.

📌 Conform informațiilor oferite de Daily Mail, finanțele publice au fost din nou implicate în cazuri care afectează dreptul creștinilor evanghelici de a-și exprima opiniile religioase din Glasgow.

În 2022, Franklin Graham, fiul lui Billy Graham, a primit despăgubiri în valoare de 97.000 de lire sterline după ce evenimentul său de evanghelizare a fost anulat de către oraș.

Anularea a avut loc din cauza presupuselor opinii homofobe ale predicatorului american, iar instanța a considerat că Franklin Graham a fost discriminat.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească toți slujitorii Săi, iar pe noi să ne ajute să mijlocim pentru ei și pentru familiile lor.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol