UE votează pentru a clasifica avortul ca un drept fundamental

„Dreptul la avort nu este o problemă controversată. Este o libertate fundamentală. Nu, dreptul la avort nu ucide. Dimpotrivă, salvează vieți!”

Cristi Boariu
2 Min de Citit
FILE PHOTO: A general view of the hemicycle at the European Parliament in Brussels, Belgium, February 24, 2016. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Pe 11 aprilie, majoritatea membrilor Parlamentului European au votat în favoarea unei rezoluții care propune ca avortul să fie recunoscut ca un „drept” în toată Uniunea Europeană.

Parlamentarii au adoptat o rezoluție cu 336 de voturi pentru și 163 împotrivă, în care se solicită includerea avortului în Carta Drepturilor Fundamentale a UE.

Această carte este un document de referință din 2012 al Uniunii Europene, care stabilește „drepturile, libertățile și principiile recunoscute” în statele membre.

🗣️ Manon Aubry, europarlamentar francez, i-a criticat pe cei pe care ea i-a numit „reactivi” pentru opțiunea lor de a vota împotriva măsurii.

❗️„Dreptul la avort nu este o chestiune de punct de vedere. Este un drept al omului. Dreptul la avort nu este o problemă controversată. Este o libertate fundamentală. Nu, dreptul la avort nu ucide. Dimpotrivă, salvează vieți!”

Cu toate acestea, votul este în mare parte simbolic. Rezoluția nu este obligatorie, iar un drept cu drepturi depline la acces la avort ar necesita sprijinul tuturor celor 27 de state membre pentru a fi inclus în Carta UE.

Declarația adoptată joi sublinia importanța ca femeile, fetele și toate persoanele care pot fi însărcinate să aibă autonomie asupra vieții lor reproductive și să poată decide liber când, dacă și cum să aibă copii.

🇫🇷 Documentul sublinia, de asemenea, decizia recentă a Franței de a incluza dreptul la avort în constituție ca un exemplu demn de urmat, evidențiind necesitatea unui răspuns european la discriminarea de gen.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere înțelepciune și pricepere conducătorilor fiecărei țări, ca aceștia să ia decizii corecte și plăcute lui Dumnezeu.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol