Predicator condamnat pentru că a protestat împotriva avortului

„Extractul din Psalm a fost un act de protest față de avort. Există versete mai puțin controversate pe care ați fi putut alege să le afișați.”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Stephen Green, un predicator creștin a fost condamnat pentru încălcarea perimetrului siguranței unei clinici de avort, întrucât a expus o pancartă cu un verset din Biblie.

Pancarta purta cuvintele „Psalmul 139:13 – „Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele.”

Un ordin de protecție a spațiilor publice a fost emis pentru a preveni orice manifestări de dezaprobare a avortului în jurul clinicii de avort, inclusiv rugăciuni sau citirea Bibliei în zona clinicii.

Pronunțând hotărârea, judecătorul Kathryn Verghis a spus că, deși protestul domnului Green a fost „pașnic”, acțiunile sale „nu au fost potrivite”.

„Extractul din Psalm a fost un act
de protest față de avort. Există versete
mai puțin controversate pe care
ați fi putut alege să le afișați.”

Kathryn Verghis
🗣️ Judecătorul a decis să permită eliberarea condiționată pentru o perioadă de un an, dar a impus și plata unei taxe suplimentare de 26 de lire sterline pentru victimă, precum și o ordonanță de cheltuieli în valoare de 2.400 de lire sterline.

Domnul Green plănuiește să facă apel la condamnare și a spus că mai degrabă ar merge la închisoare decât să plătească costurile impuse de instanță.

„Ca și creștin, ar trebui să pot predica liber în toată țara. Psalmul 139 este despre felul în care toți îi aparținem lui Dumnezeu de la concepție. Astfel de zone reprezintă un atac direct la adresa Bibliei și a libertății de exprimare, care este autorizată de stat. Nu am de ales decât să continui să mă apăr și să lupt pentru dreptate.”


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru protecția acestui predicator și pentru toți creștinii de pretutindeni care se confruntă cu diferite moduri de persecuție.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol