Profesor de biologie concediat pentru că a abordat subiectul cromozomilor X și Y, care determină sexul biologic

Profesorul a menționat că, deși a cerut detalii legate de plângerile care i-au fost aduse, nu a primit nicio reacție din partea departamentului și nu i s-a acordat posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere înainte de a fi concediat.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Conform informațiilor primite, Varkey, un profesor de biologie cu o experiență de 20 de ani, a prezentat constant aceleași informații despre sistemul reproductiv uman. Situația s-a schimbat însă anul trecut când a fost anunțat că va fi concediat.

„Am fost surprins și șocat; nu m-am așteptat
la o astfel de scrisoare din partea școlii,
pentru că am predat aceleași lecții
pentru acea școală în ultimii 20 de ani,
fără să existe vreo plângere!”

Varkey
❌ Varkey consideră că lecțiile predate despre biologia umană și influența cromozomilor X și Y în determinarea genului au stârnit plângeri care au dus la decizia de a fi concediat.

„La data de 12 ianuarie 2023, vicepreședintele departamentului școlii mi-a trimis un e-mail anunțând că se desfășoară o investigație privind o posibilă încălcare a eticii din partea mea. Am răspuns prompt acestui e-mail și l-am întrebat pe vicepreședinte despre natura plângerilor. El mi-a comunicat că departamentul de resurse umane va intra în contact cu mine pentru mai multe detalii.” a explicat Varkey.

Profesorul a menționat că, deși a cerut detalii legate de plângerile care i-au fost aduse, nu a primit nicio reacție din partea departamentului și nu i s-a acordat posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere înainte de a fi concediat.

„Când am primit scrisoarea de concediere,
vicepreședintele a menționat că unele dintre
plângeri erau jignitoare pentru homosexuali
și transsexuali. Deci presupun că se bazează
pe o lecție despre sistemul reproductiv uman.”

Varkey

Varkey și avocatul său cred că au fost vizați în mod nedrept de către cei care nu erau de acord cu opiniile sale sau cu rolul său de pastor.

Recent Varkey a fost repus în funcție, la mai bine de un an după ce a fost concediat „pentru că a predat principii standard despre biologia umană și reproducere”.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru acest profesor și pentru toți cei care deseori sunt acuzați din cauza credinței creștine; Dumnezeu să le ofere putere de a rămâne statornici.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

131,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
SURSE: www2.cbn.com
Partajați Acest Articol