Șofer de taxi amendat pentru un verset biblic afișat pe vehicul

Această acțiune a fost considerată publicitate religioasă și nepotrivită, având în vedere că taxiurile îndeplinesc o funcție publică.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Şoferul de taxi german Jalil Mashali din Essen, Germania, a fost amendat cu 88,50 euro de către autoritățile locale pentru un text biblic afișat pe mașina sa de taxi.

Autoritățile din Essen au trimis o notificare către Mashali în octombrie 2023, avertizându-l că riscă să primească o amendă dacă nu va îndepărta autocolantul de pe taxiul său, pe care scria „Isus – Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”.

Această acțiune a fost considerată publicitate religioasă și nepotrivită, având în vedere că taxiurile îndeplinesc o funcție publică.

❗️Atât Mashali, cât și ADF International, organizația care luptă pentru drepturile creștinilor, sunt de părere că această interdicție încalcă drepturi fundamentale ale omului, precum libertatea de exprimare și libertatea religioasă, incluzând dreptul de a împărtăși credințele profunde cu ceilalți.

Influența credinței creștine în Germania

O lege din 1998 a determinat acuzarea lui Mashali. În acea perioadă, Curtea Federală a stabilit că taxiurile au o funcție publică crucială, astfel că textele religioase au fost considerate inadecvate.

Pentru Mashali, problema este mult mai profundă. El observă că Germania și-a pierdut în mare parte valorile creștine. Indicând spre o clădire cu graffiti, acesta spune: „Acolo se țineau slujbe, dar acum este goală. Asta pentru că oamenii cred că nu mai au nevoie de Dumnezeu!”


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru acest frate și pentru toți creștinii persecutați în diferite moduri. Dumnezeu să îi întărească!

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol