Vezi ce a spus un preot încât autoritățile l-au luat în vizor

„Sper ca toți credincioșii să realizeze că moralitatea creștină și întreaga Biserică sunt atacate.”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Un preot romano-catolic este în pericol de a fi urmărit penal de către autoritățile guvernamentale franceze, după ce a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care califică înclinațiile homosexuale drept o „slăbiciune” ce trebuie îndreptată, asemenea oricărui alt păcat.

Părintele Matthieu Raffray, în vârstă de 45 de ani, a postat un videoclip pe Instagram pe 15 martie, adresându-se celor peste 60.000 de urmăritori ai săi și îndemnându-i să reziste ispitelor păcătoase, cum ar fi homosexualitatea.

Comentariile lui Raffray au declanșat furia Aurorei Bergé, în vârstă de 37 de ani, un politician ce a deținut funcția de ministru al Franței pentru egalitatea de gen, diversitate și șanse egale.

Pe 20 martie, Bergé a denunțat comentariile lui Raffray despre homosexualitate drept „inacceptabile” și a anunțat că îl va raporta pentru urmărire penală.

❗️ În videoclip, preotul le-a amintit ascultătorilor săi că fiecare persoană este înzestrată cu arme spirituale pentru a lupta împotriva acestor slăbiciuni, însă Satana îi îndeamnă să creadă că lupta este prea dificilă și că e mai bine să renunțe.

„Eu citez homosexualitatea, printre altele.
Actele homosexuale sunt un păcat, dar cred
că oamenii nu mai știu ce este un păcat.
A denunța un păcat nu înseamnă a denunța
persoana care comite păcatul!”

Raffrey crede că guvernul francez atacă Biserica Catolică și învățăturile acesteia.

🗣️ „Nu eu sunt în joc, ci libertatea de a fi creștin astăzi. Sper ca toți credincioșii să realizeze că moralitatea creștină și întreaga Biserică sunt atacate.”

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să facă dreptate în cazul acestui preot, iar pe noi să ne ajute să nu ne temem să spunem adevărul, ci să ne ofere curajul și înțelepciunea de a-i ajuta pe cei din jur, trăind o viață cu folos!

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol