Vor să-i pedepsească pe cei care se roagă pentru bolnavi

Prima încălcare a ordinului poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare și/sau o amendă de aproximativ 600 de dolari.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Parlamentarii din statul Assam, India, doresc să impună sancțiuni împotriva creștinilor care practică rugăciuni sau alte metode considerate „neștiințifice” în scopul vindecării persoanelor bolnave.

Conform publicației Christianity Today, statul Assam din nord-estul Indiei a adoptat luna trecută un proiect de lege despre care liderii religioși au afirmat că reprezintă o nedreptate îndreptată împotriva credincioșilor care practică rugăciuni pentru vindecarea bolnavilor.

🗣️ „Nimeni nu trebuie să ia parte la practicile de vindecare și la propagarea vindecării magice pentru tratarea oricăror boli sau afecțiuni legate de sănătatea unei persoane, dând direct sau indirect o impresie falsă de tratament pentru vindecarea bolilor”, se arată în interdicția propusă, care a fost adoptată de adunarea de stat pe 26 februarie.

Prima încălcare a ordinului poate fi pedepsită cu până la un an de închisoare și/sau o amendă de aproximativ 600 de dolari. În schimb, o a doua încălcare poate atrage o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și/sau o amendă de aproximativ 1.200 USD.

Deși oficialii din Assam susțin că interdicția nu este menită să vizeze o anumită religie, scopul este de a restricționa activitățile de evanghelizare și convertire religioasă.

Vrem să reducem evanghelizarea în Assam, așa că în această direcție, interzicerea vindecării va fi o piatră de hotar foarte importantă. Oricine este musulman, să fie musulman; oricine este creștin, să fie creștin; oricine este hindus, să fie hindus, astfel încât să existe un echilibru adecvat în statul nostru.”
H.B.Sarma, ministrul șef al Assam

O organizație care cuprinde toate bisericile creștine din Assam, a susținut că interdicția încalcă libertatea religioasă și s-a opus calificării legiuitorilor drept „vindecare magică”.

🙏🏻 „Rugăciunea este o practică comună în toate culturile religioase, fiind folosită pentru a cere vindecare divină. Etichetarea acesteia ca fiind vindecare magică simplifică excesiv dimensiunile spirituale profunde ale credinței. Vindecarea este lucrarea lui Dumnezeu, nu a creștinilor. Așadar, atunci când are loc vindecarea divină, creștinii nu pot pretinde responsabilitatea și nici nu pot fi acuzați pentru aceasta!”

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați. Dumnezeu să le ofere putere și curaj de a rămâne statornici pe cale.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

131,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
Partajați Acest Articol