6 luni de război. Vezi cum arată statisticile…

Numărul total de militari israelieni răniți este de 3.188 de la 7 octombrie până în prezent.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

În 7 octombrie 2023, Hamas lansează un atac mortal asupra Israelului. După ce gruparea teroristă trage rachete către orașele israeliene, luptătorii sparg gardul de graniță și folosesc parapante și bărci cu motor pentru a ataca Israelul pe uscat, aer și mare.

Oficialii israelieni spun că aproximativ 1.200 de persoane sunt ucise și peste 250 de persoane – inclusiv cadavrele unora dintre cei uciși – sunt răpite și duse în Gaza.

O echipă a ONU a spus ulterior că a găsit „motive rezonabile pentru a crede” că unele victime au fost agresate sexual. A doua zi, Israelul declară război.

Forțele de Apărare ale Israelului au făcut publice duminică noi date referitoare la conflictul care a atins în weekend a șasea lună în lupta împotriva Hamasului.

🧨 Conform statisticilor, peste 12.000 de teroriști din Hamas au fost eliminați în Gaza, în timp ce mai mult de 330 au fost uciși în Liban și 420 în Iudeea și Samaria.

🎥 4.600 de teroriști palestinieni au fost arestați și interogați. Videoclipuri de la interogatorii au fost făcute publice de către Agenția de Securitate din Israel, iar teroriștii au recunoscut că au săvârșit violuri, au folosit spitale în scopuri militare și au primit instruire în Iran.

Forțele de Apărare ale Israelului au raportat, de asemenea, că au fost trase 9.100 de rachete din Gaza către Israel, 3.100 din Liban și 35 din Siria.

În același timp, Israel a desfășurat peste 32.000 de atacuri aeriene în Gaza și alte 1.400 în Liban.

🇮🇱 În această perioadă, au fost uciși un total de 604 soldați israelieni, dintre care 260 de la începutul războiului.

📌 Numărul total de militari israelieni răniți este de 3.188 de la 7 octombrie până în prezent. 

Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru familiile care au suferit pierderi în urma acestui război. De asemenea, să ne rugăm și pentru pacea țărilor!

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol