A suferit un atac de cord după ce a spus că „Israelul nu va scăpa de pedeapsa lui Allah”

În atacul din 7 octombrie, 3.000 de teroriști conduși de Hamas au trecut prin graniță, au ucis aproximativ 1.200 de oameni în sudul Israelului și au capturat 240 de ostatici, dintre care aproape 140 sunt încă ținuți captivi în Gaza.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Marți, 12 decembrie 2023, în timpul unui discurs parlamentar în direct, un deputat turc a suferit un atac de cord și s-a prăbușit în parlament. Înainte de incident, el criticase dur Israelul și pe toți cei care îl susțin.

Hasan Bitmez, un membru de 53 de ani al Partidului conservator Felicity, a susținut un discurs în fața Parlamentului turc, în care și-a exprimat dezacordul față de statul evreu, încheind prin a spune: „poate ne putem ascunde de conștiința noastră, dar nu de istorie, iar evreii nu vor scăpa de mânia lui Allah”.

La final, el a adresat un salut către toți participanții, iar imediat după aceea s-a prăbușit la pământ, lovindu-se cu capul de podea.

Potrivit ministrului turc al Sănătății, Fahrettin Koca, Bitmez a fost internat în spital, iar starea lui era „extrem de critică și gravă”.

📌 Înaintea atacului Hamas din octombrie, Turcia a depus eforturi pentru a îmbunătăți relațiile cu Israelul. Cu toate acestea, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a revenit la atacurile dure pe care le-a lansat în trecut, ceea ce a fost caracteristic pentru el în anii în care a fost la putere.

Deși Israelul a primit sprijin din partea Occidentului pentru a elimina grupul terorist palestinian Hamas din Fâșia Gaza, Erdogan și-a reafirmat convingerea că Hamas nu este un grup terorist și a susținut că acesta ar trebui să aibă un rol în reconstruirea Gazei după război.

Erdogan guvernează Turcia din 2007.

💔 În atacul din 7 octombrie, 3.000 de teroriști conduși de Hamas au trecut prin graniță, au ucis aproximativ 1.200 de oameni în sudul Israelului și au capturat 240 de ostatici, dintre care aproape 140 sunt încă ținuți captivi în Gaza.

Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru toți cei implicați în acest război!

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol